scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari weer aan kop

Gepubliceerd op 12 september 2003 door Marc van Beelen

Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Monza is het Ferrari weer gelukt om de snelste tijden op de klokken te zetten. Rubens Barrichello perste aan het einde van de training de snelste tijd uit zijn bolide in 1:21.001, gevolgd door Michael Schumacher in 1:21.152.

Het belooft een spannend weekeinde te worden want de laatste races moest Ferrari haar naaste concurrenten op Michelin banden voor zich dulden. De voorsprong van regerend wereldkampioen Michael Schumacher bedraagt nog slechts 1 punt maar Bridgestone heeft er in de afgelopen weken alles aan gedaan om haar banden te verbeteren. Niet zonder succes, althans als we voorzichtige conclusies mogen trekken uit deze eerste training. Groot is het verschil met de naaste concurrentie echter niet. Titelkandidaat Raikkonen eindigde de training op een derde plaats met een achterstand van slechts 0,317 seconde op Barrichello terwijl Montoya een vierde tijd liet noteren op 0,555 seconde.

Jos eindigde de training op een achttiende plaats, voor Baumgartner en teamgenoot Kiesa die met slechts drie ronden wederom weinig kilometers kon maken.