scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jean Todt: "Monza gaat de doorslag geven"

Gepubliceerd op 08 september 2003 door Martin Zoon

In de aanloop naar de Italiaanse Grand Prix waagt Ferrari´s Jean Todt zich aan een verrassend statement: de race in Monza wordt cruciaal.

Om beter beslagen ten ijs te komen, gebruikt Ferrari komend weekend een vernieuwd aërodynamisch pakket. De nieuwe aërodynamische aanpassingen zijn afgelopen week uitgebreid getest en de uitkomsten van de tests waren goed te noemen.
De Ferrari bolides zullen ook op ander rubber de pitbox uitrollen. Koortsachtig is er gewerkt bij Bridgestone om de achterstand op de (al dan niet te brede) Michelins in te lopen. Daarin lijken ze volgens Todt geslaagd en mogen we op het hoge snelheidcircuit van Monza weer op een goed optreden van Ferrari rekenen.

Met nog drie races te gaan en zulke kleine onderlinge verschillen, kunnen we Todt´s woorden best in twijfel trekken. Het kampioenschap zal alleen dàn in Monza beslist worden als één of meerdere kanshebbers uitvalt of crasht en zijn directe concurrent(en) wèl een maximaal aantal punten weet binnen te halen. De huidige puntentelling voorkomt het enorme uitlopen van één van de coureurs. Hopelijk komt de ontknoping van dit spannende kampioenschap pas in Suzuka.