scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari vindt in Berger een bondgenoot

Gepubliceerd op 08 september 2003 door Bianca Zoon

Gerhard Berger heeft uitgesproken, dat hij ook protest had aangetekend tegen een team wat gebruik maakt van middelen, die niet geoorloofd zijn volgens de reglementen. Daarmee verdedigt de directeur Sport van BMW de aantijgingen van Ferrari aan het adres van Michelin. Berger vindt het redelijk, dat Ferrari bij de FIA geklaagd heeft over de mogelijk illegale banden van Michelin.

Of deze verklaring van de scheidende directeur politiek wel zo correct is voor het Williams team, valt ernstig te betwijfelen. Maar sinds zijn aanstaande vertrek bekend gemaakt is, blinkt Berger niet uit in handige uitspraken.

Michelin blijft volhouden, dat er nu gereden wordt met de banden, die er altijd gebruikt zijn. De Franse bandenproducent beweert dat de gebruikte banden nooit illegaal zijn geweest. Maar in de tussentijd is er druk getest met nieuw rubber van Michelin en gaan er geluiden op, dat de nieuwe band zelfs nog een kleine verbetering laat zien. Of dit politiek van de hoogste plank is of de waarheid, zal aanstaande weekend in Monza wel duidelijk worden.