scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ook Firman laat verstek gaan

Gepubliceerd op 01 september 2003 door Martin Zoon

Ralph Firman ziet af van deelname aan de test in Monza deze week. Net als zijn Braziliaans evenknie bij Ferrari ondervindt Firman nog teveel last van de gevolgen van zijn crash tijdens de vrije training in Hongarije.


Geen Firman in Monza deze week

De Jordan coureur kroop door het oog van de naald, toen zijn auto met een snelheid van 240 km/uur crashte, als gevolg van een afbrekende achtervleugel. Naar schatting 46G tartte zijn lichaam en het mag dan ook een wonder heten, dat Firman er slechts met een paar blauwe plekken en een hersenschudding vanaf kwam. Wie de honneurs waar gaat nemen tijdens de test is vooralsnog niet duidelijk. De naam van Bjorn Wirdheim gaat rond, maar het lijkt er ook op dat de Hongaar Zsolt Baumgartner toch nog genoeg geld bij elkaar heeft weten te sprokkelen om mee te kunnen doen aan de tests.

Intussen heeft Eddie Jordan hele andere dingen aan zijn hoofd. EJ wil graag met de goedkope Mercedes motoren gaan racen volgend jaar, maar zit nog met het contract met Ford (Cosworth) in zijn maag. De Ier is nu zijn politieke steekspel gestart, door in de pers te roepen dat hij niet teveel geld wil betalen voor de Ford motoren, nu hij voor de helft van de huidige kosten een Mercedes motor kan krijgen volgend jaar. Ford lijkt vastbesloten EJ aan het contract te houden, maar zal zich toch een keer moeten uitspreken over de levering van goedkopere motoren in de toekomst.