scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos heeft het naar zijn zin op Rockingham

Gepubliceerd op 30 augustus 2003 door John ter Meer

Dit weekend vindt het Thunder at the Rock evenement plaats in het Engelse Northamptonshire, waar Minardi haar tweezitter programma voorstelt aan het publiek. Zoals we al meldden is ook Jos Verstappen daar aanwezig, in gezelschap van onder anderen Raymond Vermeulen en zijn vrouw Sophie. Vanuit een zonnig Engeland doet Jos verslag van dit Minardi evenement. “De faciliteiten zijn hier fantastisch”, aldus Jos, die gisteren al menig rondje in een van de twaalf tweezitters gereden heeft. “We hebben ook twee ‘normale’ auto’s bij, dat zijn niet de auto’s waar we dit seizoen mee rijden maar de PS01. Gisteren hebben we heel wat gasten rondgereden op het circuit. Ze vonden het allemaal fantastisch!”


”Enjoy the ride!”

Degenen die in aanmerking kwamen voor een dergelijk memorabel ritje waren gasten op uitnodiging van Minardi en liefhebbers die een ritje kochten. In totaal 130 gelukkigen. Ook Sophie Verstappen en Raymond Vermeulen waren passagiers in de auto van Jos. Sophie is vanuit haar kartverleden (wereldtop) wel snelheid gewend maar dit is toch wel heel andere koek, met snelheden op het rechte stuk van 300 kilometer per uur. Jos hield zich dus niet echt in. “Met de gasten heb ik me iets meer ingehouden dan met Sophie en Raymond”, lacht Jos. Dat kon Raymond Vermeulen inderdaad onderschrijven. “Hij heeft echt geprobeerd me de stuipen op het lijf te jagen”, aldus Raymond die gelukkig weer wat kleur in zijn gezicht teruggekregen heeft. “Voor mij was deze kennismaking met een Formule 1 auto ook de eerste keer. Je weet niet wat je meemaakt als je met 300 kilometer per uur op een bocht afschiet. De remmen zijn indrukwekkend, fenomenaal.”


Sophie en Jos: gezellig even een stukkie rijden

Voor vandaag staat er een kwalificatie op het programma, want morgen vindt er een race plaats tussen acht tweezitters. Met name morgen rijden er de nodige ‘celebrities’ mee, waaronder de bekende zanger Jay Kay van de band Jamiroquai, een fervent liefhebber van (snelle) auto’s. De kwalificatie van vandaag is een hele bijzondere. Jos: “er is een pole tijd gesteld van 1.30. Hoe sneller je rijdt hoe verder je achterop de grid staat bij de start van morgen. De organisatie heeft tot deze regel besloten om ervoor te zorgen dat de coureurs niet teveel risico nemen. Je hebt toch iemand achterin zitten.” Dat Jos waarschijnlijk morgen toch ergens achter op de grid zal staan lijkt aannemelijk, want gisteren liet hij in de tweezitter de snelste tijd noteren. Of Jos nog zijn opwachting zal maken in een ASCAR auto is nog niet zeker.