scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sauber gaat McLaren achterna

Gepubliceerd op 28 augustus 2003 door Martin Zoon

Het Sauber Team overweegt om in de start van het nieuwe seizoen de huidige bolide in te zetten. Daarmee imiteert Sauber het McLaren team, wat zelfs dit jaar niet eens uit de kast durft te komen met hun nieuwe wagen.

Onder de indruk van het (her)ontdekken van het potentieel van de MP4-17 door McLaren in het tweede seizoen is het Sauber Team aan het denken gegaan. Het doorontwikkelen van de huidige auto, zou met het in gebruik nemen van de ultramoderne windtunnel een eenvoudiger klus blijken dan een geheel nieuwe auto te ontwerpen.


Sauber: restylen of een nieuw ontwerp?!

Het afgelopen jaar heeft Sauber weinig indruk kunnen maken en moet het op dit moment genoegen nemen met een negende plaats in het constructeurskampioenschap. Volgens technisch directeur Willy Rampf liggen daar de voor de privateers gebruikelijke financiële problemen aan ten grondslag. Dat zou ook de reden kunnen zijn, waarom men bij Sauber wil starten met de ‘oude’ auto.

Een opvallend verschil met het McLaren team is echter wel, dat de Mp4-17 vorig jaar nog wel meekon met het voorste deel van het veld, maar dat de huidige Sauber niet vooruit te branden is. Wellicht is het verstandiger de C20, waarmee de successen van 2001 werden behaald, weer van stal te halen en die door te ontwikkelen.