scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Verstappen.nl is een topsite!

Gepubliceerd op 28 augustus 2003 door John ter Meer

Voetbal is nog steeds veruit de populairste sport in Nederland, maar ook Formule 1 en in het bijzonder Jos Verstappen is zeer geliefd. Dat valt af te leiden uit een onderzoek van het gerenommeerde onderzoeksbureau Nielssen//NetRatings naar het bezoek van Internetsites. Daaruit valt een ranglijst te selecteren van de grootste sportsites, dat wil zeggen die het meest worden bezocht.

De eerste drie plaatsen worden bezet door voetbalsites, te weten Voetbal International, Ajax en de KNVB. En dan komt...deze site, verstappen.com, die daarmee sites als Feyenoord en PSV, maar ook de KNLTB (tennis) achter zich laat.

Over de maand juli werd naar aanleiding van het registreren van unieke bezoekersaantallen de volgende ranking samengesteld:
1. vi.nl - 237.547 bezoekers
2. ajax.nl - 159.981
3. knvb.nl - 116.506
4. verstappen.com - 106.014
5. feyenoord.nl - 91.902
6. knltb.nl - 67.338
7. psv.nl - 65.973

Buiten het voetbal is blijkbaar alleen Jos Verstappen en het tennis populair. Opvallend is verder dat de invloed van de Tour de France (we hebben het notabene over de maand juli) te verwaarlozen is, aldus Nielssen. De bezoekers zijn hoofdzakelijk jong en mannelijk, meldt het rapport verder. In Nederland is ongeveer 75 procent van de bezoekers aan sportsites mannelijk en een kwart daarvan niet ouder dan 24 jaar.