scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Todt verdedigt Bridgestone

Gepubliceerd op 27 augustus 2003 door John ter Meer

Ferrari's Jean Todt vindt het niet fair om het minder dominante optreden van zijn team dit seizoen toe te schrijven aan het feit dat bandenfabrikant Michelin momenteel aan alle kanten concurrent Bridgestone (onder meer de rubberleverancier van Ferrari) voorbijloopt. Zeker afgelopen weekend, tijdens de Grand Prix van Hongarije, stak het optreden van de auto's die op Bridgestone banden reden, schril af tegen de 'Michelin-auto's'. Voor Ferrari liep het weekend uit op een sportief drama. Slechts één puntje scoorde het team. Michael Schumacher heeft in de strijd om het WK de kleinst mogelijke voorsprong daar waar vorig jaar het kampioenschap al lang beslist was. En in de constructeurstitel staat Ferrari niet eens op kop, maar moet het BMW Williams voor zich dulden. En die rijden met Michelin's.


Jean Todt lijkt niet meer zeker van het kampioenschap

Ferrari's testcoureur Luca Badoer zei onlangs nog dat de nieuwe Ferrari de beter en sneller was dan de kampioensauto van vorig seizoen, dus lijkt het legitiem de oorzaak van het 'falen' van Ferrari bij de banden te leggen. Maar daar wil Jean Todt niet aan. "Ze krijgen ook niet alle krediet als wij kampioen worden, dus moeten ze nu ook niet alle schuld krijgen", aldus de kleine grote baas. "We hebben ook veel gewonnen met Bridgestone, we moeten onze prestaties dus in een veel breder perspectief plaatsen."

Het zijn volgens Todt dus niet alleen de banden. Wat dan wel precies, daar liet hij zich niet over uit. Ook niet over het verloop van het seizoen. Maar het feit dat Michelin zich in de ontwikkeling van het rubber laat leiden door de ervaringen van de topteams McLaren, BMW Williams en Renault en Bridgestone zich alleen maar focust op één team (Ferrari) moet hem toch zorgen baren. Zeker voor de lange termijn, en misschien zelfs wel voor de resterende weken van dit seizoen.