scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren vertrouwt op 'oude' MP4-17D

Gepubliceerd op 26 augustus 2003 door Dennis Visser

Het ziet er naar uit dat McLaren de veel besproken McLaren MP4-18 dit jaar niet meer in zal zetten. De MP4-18, die pas in mei van dit jaar gepresenteerd werd, heeft al veel stof voor discussie gegeven. Zo zou hij in het begin niet snel genoeg geweest zijn, crashte de wagen meerdere malen, en bleek ook de verplichte crashtest van de FIA in eerste instantie te hoog gegrepen. Ook werd een introductie tijdens een GP steeds uitgesteld.

Vandaag gaf McLaren-teambaas Ron Dennis toe dat het team volgende week in Monza zijn aandacht enkel en alleen zal richten op het verbeteren van de huidige MP4-17D: "We zullen ons in Monza richten op het verbeteren van de prestaties van onze huidige auto en motor, en we hebben er vertrouwen in dat we daarbij een belangrijke stap kunnen maken. We hebben een update voor de 17D gepland die duidelijk bedoeld is om de competitiviteit van die wagen te verbeteren."

Het lijkt er dus op dat de MP4-18 dit jaar niet meer zal racen. Kimi Raikkonen maakt, met nog drie races te gaan, een grote kans om het wereldkampioenschap binnen te slepen. Het inzetten van de bekende en beproefde MP4-17D is daarom niet meer dan logisch. Toch is de moeite die McLaren in de MP4/18 heeft gestoken waarschijnlijk niet vergeefs geweest. Als deze McLaren de basis is voor de auto van het seizoen 2004, dan heeft het Britse team nog voor de winter waarschijnlijk een behoorlijke voorsprong op de concurrentie.