scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos: maximaal haalbaar resultaat

Gepubliceerd op 24 augustus 2003 door Bianca Zoon

Zojuist hadden we een fitte Jos Verstappen aan de lijn, die verslag deed van zijn persoonlijke ervaringen tijdens de race op de Hungaroring.

“Ik had een goede start en lag in de eerste ronde al op een vijftiende plek. De auto voelde goed aan, hoewel de grip hier niet optimaal was. Het circuit is hier zo ongelofelijk stoffig en zanderig, dat het voor de meesten glibberen was.”



Helaas zagen we de coureurs die Jos in de eerste ronde had ingehaald al weer gauw langszij komen. “We beschikken niet over een auto die de strijd aan kan met de rest van het veld als we onder deze weersomstandigheden rijden. Wel wist ik mijn teamgenoot met gemak voor te blijven en zelfs op een ronde te zetten. Al met al zijn we zeker niet ontevreden met dit resultaat. Dit is het maximaal haalbare voor deze auto.”

Op de televisie zijn we getuige van het bezoek van Michel Perridon van Trust bij Jordan. Wat moeten we daarvan denken?
“Michel Perridon en ook de heer Muermans zijn nieuwe sponsors in de Formule 1, die alleen maar ervaring hebben met het Minardi team. Het bezoek van de sponsors aan Jordan moet dan ook gezien worden als een informatief bezoek, bedoeld om meer te leren over de Formule 1 en te zien hoe het er bij andere teams aan toe gaat. Hoewel de sponsors natuurlijk graag een beter sportief resultaat voor mij hadden gezien dit jaar is het geenszins vaststaand, dat zij naar een ander team overstappen. We zijn met meerdere teams in gesprek, ook met Minardi. Dat naast de andere teams nog steeds een goede optie is als het totaalpakket voor de auto van volgend jaar er op vooruitgaat.”