scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Huub Rothengatter positief over 2004

Gepubliceerd op 21 augustus 2003 door John ter Meer

Zo rond de tijd dat de Grand Prix van Hongarije verreden wordt is de geruchtencarroussel met de coureurs alweer op volle toeren aan het draaien. Daar waar sommige teams al openheid van zaken gegeven hebben, zoals Renault met de rijders Trulli en Alonso, zijn andere teams -en de betrokken rijders- er nog niet uit. De Jos Verstappen fan is het wel gewend, net als vorig jaar moest hij wachten tot januari voor er uitsluitsel was. Of dat dit jaar ook zo is? We vroegen het aan Huub Rothengatter, zijn manager. Conclusie: er is nog geen zekerheid, maar het uitgangspunt is in ieder geval anders (lees: beter) dan rond dezelfde tijd vorig jaar.

Moet jij eens niet heel vlug naar de Hungaroring?
“Waarom?”

Traditioneel vinden daar nogal wat gesprekken plaats over volgend seizoen.
“Ja, dat klopt. Maar niet alleen daar hoor. Wij hebben gedurende het hele jaar wel contacten met andere teams. Maar komend weekend gebeurt er niet veel. Ik verwacht eerder rond de Grand Prix van Monza, de eerstvolgende op de kalender ná de Hungaroring.”

Dus we nemen aan dat je daar wél aanwezig zult zijn.
“Dat is zo, ja.”

Verwacht je daar dan ook spijkers met koppen te kunnen slaan?
“Nee, dat niet. Maar daar zullen de gesprekken, laten we zeggen, intensiever worden. We praten er met teams, met Minardi en andere, ja. Met wie? Laten we maar zoals gebruikelijk een en ander in het midden laten.”

Is Minardi voor Jos en jou nog steeds een serieuze optie?
“We gaan serieus praten met Paul Stoddart, maar dat doen we tussendoor ook. Kijk, als Minardi een serieus sponsorbudget op tafel kan leggen, waaruit financiële mogelijkheden voortvloeien die gunstig uitpakken voor de ontwikkeling van de Minardi auto, dan rijdt Jos volgend jaar misschien wel weer voor dit team. En, wie weet, en ik weet ook wel dat die kans klein is, misschien worden ze wel overgenomen door een of andere autofabrikant die miljoenen in de ontwikkeling wil steken. Dan zijn er ineens perspectieven. Minardi is dus wel degelijk een serieuze optie.”

Dit jaar was natuurlijk sportief gezien een ramp…
“Het is maar hoe je het bekijkt. Sportief gezien zijn er een paar kleine mogelijkheidjes geweest, zoals in Brazilië. En die pole van Jos tijdens de prékwalificatie. Andere omstandigheden, maar je moet het toch maar doen. En dan staan Minardi en Jos ineens vol in de belangstelling, je hebt het gezien. Maar inderdaad, sportief gezien hadden we meer verwacht. Paul Stoddart ook, die heeft met bepaalde verwachtingen voor veel geld de Cosworth motoren geleased, daar waar hij de motoren (Asiatech, red.) het jaar ervoor nog gratis had. Ook Paul had natuurlijk meer verwacht.”

En de sponsors ook…
“En toch zijn de sponsors tevreden! Ook zij hadden meer sportief succes verwacht, maar in de gesprekken die we met elkaar hebben blijkt dat elke sponsor erg tevreden is over de exposure en relatiemarketing. Onze sponsors zijn dus tevreden over hun investeringen in Jos en het team. Er is dan ook de intentie om met elkaar door te gaan, volgend seizoen.”

En dat opent perspectieven.
“We gaan ervan uit dat we er, zo naar het eind van het seizoen, beter voorstaan met betrekking tot de kansen op een zitje voor 2004, dan vorig jaar. Er is financieel toch een andere situatie. Dat helpt, zeker. Maar ik ga hier geen voorspellingen doen, daar loop ik lang genoeg voor mee. De voorspelling dat Jos volgend jaar weer rijdt, die durf ik wel aan, al weet je het nooit zeker. Kijk maar naar Arrows begin vorig jaar. Ik doe dus ook maar even geen uitspraken over eventuele gesprekken met welk team dan ook. Maar we zijn onverminderd positief over 2004!”