scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Terugval bezoekers Hungaroring

Gepubliceerd op 21 augustus 2003 door John ter Meer

Waren er vorig jaar nog 160.000 bezoekers die de poorten van de Hungaroring in Boedapest passeerden, nu blijft de ticketverkoop -een maand geleden nog 35 procent minder- ver achter. Alhoewel de organisatie meldt dat de achterstand flink ingelopen wordt lijkt het getal van 160.000 (overigens een record) niet haalbaar. Er zijn zelfs nog hotelkamers vrij in Boedapest, iets wat een paar jaar geleden ondenkbaar zou zijn geweest. Toen was er zelfs in een straal van 100 kilometer rondom de stad geen bed meer te krijgen.

Men wijt de vrije val van de bezoekersaantallen nog immer aan '11 september' en de daaruit voortvloeiende economische recessie. Ook zou de nieuwe kwalificatie-opzet (één flying lap) debet zijn aan de verminderde belangstelling. Maar het is geen geheim dat er al tijdenlang publiekelijk gemord wordt over de torenhoge tarieven van entreegelden.

Om het voor de fans dit weekend extra aantrekkelijk te maken heeft de organisatie in Boedapest besloten om toeschouwers met een drie-dagen-kaart een gratis pit-lane walk aan te bieden. Maar dan moet je wel opschieten, die is vanmiddag al, van vier tot zes...