Schumacher opgelucht na omzetten ‘grid-straf’ in geldboete

Gepubliceerd op 20 augustus 2003 door Martin Zoon

Ralf Schumacher kan komende zondag even voor twee uur gewoon de startplek opzoeken die hij op zaterdag in de kwalificatie heeft verdiend. De eerder door de FIA uitgedeelde straf van ‘10 plaatsen terug’ aan Schumacher, vanwege zijn aandeel aan de startcrash tijdens de afgelopen GP van Duitsland, is namelijk omgezet in een geldboete.

Schumacher blijft echter in de ogen van de FIA en de beroepscommissie nog steeds de hoofdschuldige van het incident, maar als het team van Williams een boete van 50.000 dollar ophoest, zal de kous daarmee af zijn.
Een verrassende uitspraak dus, waarmee Williams c.s. danig mee in hun sas zullen zijn. Uitgaande van de kracht van de BMW-motoren en het juiste rubber van Michelin wordt algemeen verwacht dat beide Williams-coureuren in het warme Budapest bovenaan de kwalificatietabellen zullen staan. Met Ralf in de nabijheid van Montoya op de grid zullen de kansen op een goede eindklassering veel groter zijn en zullen de eventueel gewonnen punten een belangrijke bijdrage leveren aan het binnenhengelen van het coureurs- en het constructeurs-WK.
Of de ‘Zaak Hockenheim’ al in het archief opgeborgen kan worden is vooralsnog niet helemaal duidelijk; op verzoek van de Duitse race-stewards wordt namelijk de rol van Rubens Barrichello en Kimi Raikkonen in deze nogmaals aan een onderzoek onderworpen.