scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Montoya oppermachtig

Gepubliceerd op 03 augustus 2003 door Eric Berendsen

Juan Pablo Montoya deed vanmiddag uitstekende zaken op weg naar een eventueel kampioenschap. In een boeiende race pakte de Columbiaan de overwinning, terwijl de naaste concurrentie niet of nauwelijks punten scoorde. Jos moest met een hydraulisch probleem vlak na zijn eerste pitstop opgeven.

Voor het eerst sinds lange tijd was er weer eens sprake van een startcrash. Kimi Raikkonen had een geweldige start en leek buitenom Barrichello te passeren. Deze werd echter door Ralf Schumacher, die een matige start had, naar buiten gedreven, waardoor de kleine Braziliaan nergens meer heen kon. Hij raakte Raikkonen, die vervolgens Ralf Schumacher toucheerde.


Grote crash tijdens de start

Het betekende het einde voor alle drie de coureurs. En in de chaos die daarachter ontstond liepen ook Frentzen, Wilson en Firman fatale schade op. Jos kwam zoals gewoonlijk goed door de puinhopen en maakte van de gelegenheid gebruik om direct een pitstop te maken. Hij lag op dat moment twaalfde.




Kimi Raikkonen blijft ongedeerd

Voorin hadden vooral de beide Renaults, Michael Schumacher en Coulthard geprofiteerd van de problemen. Na de herstart bleek Montoya in zijn Williams vandaag een klasse apart. De Columbiaan was als een speer weg, en zijn overwinning kwam geen moment in gevaar. Daarachter was het heel wat spannender. Eerst maakte Alonso een foutje waardoor Michael Schumacher zich tussen de beide Renaults op een derde plek nestelde. Op het eind van de race begon hij de druk bij de voor hem rijdende Trulli steeds verder op te voeren, met als gevolg dat hij in de hairpin voorbij de Italiaan ging. Coulthard, die op zijn beurt al enige ronden achter Schumacher aan het jagen was, haalde een paar ronden later hetzelfde truukje uit. De race leek zich voor Michael Schumacher dus uitstekend te ontwikkelen, totdat drie ronden voor het eind de linkerachterband het leven liet, waardoor de Duitser een pitstop moest maken en terugviel naar de zevende plek.




Champagne voor Montoya

Jos had toen allang het strijdtoneel verlaten. Hij moest liggend op een twaalfde plaats in de 24ste ronde de strijd staken met een hydraulisch probleem. Na de race hadden we nog even kort contact met 'm. "Vervelend einde van een zwaar weekend", aldus Jos. "Ik merkte voor de pitstop al dat het terugschakelen steeds langer duurde. En na de stop ging het schakelen helemaal niet meer. De start was goed, hoewel ik wel vol in de remmen moest om de puinhopen voor me te ontwijken. Daarna kon ik niet veel meer doen dan meerijden. Al met al geen geweldig weekend", aldus Jos.