scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren heeft vandaag de nieuwe MP4-13 geïntroduceerd in hun fabriek...

Gepubliceerd op 05 februari 1998 door Thorsten Hendriks

McLaren heeft vandaag de nieuwe MP4-13 geïntroduceerd in hun fabriek in Woking. De auto was net als bij de presentatie van vorig jaar nog gehuld in het oranje, van oudsher een traditionele kleur bij McLaren. De kleuren waarin de oprichter van het team, Bruce McLaren vroeger reed zullen vlak voor het begin van het seizoen echter plaats maken voor een nieuw ontwerp. Het definitieve uiterlijk van de bolide blijft dus nog even een verrassing.

Gisteren werd er niet veel gereden door de teams die in Barcelona hun testprogramma afwerken. De regen was hierbij de grote spelbreker en de meeste teams wilden geen risico's nemen met het nieuwe materiaal.
Het team van Prost heeft vandaag een testsessie op Magny Cours afgerond. De franse formatie heeft de afgelopen dagen vooral de versnellingsbak en de banden getest. Op Mugello heeft Eddie Irvine ondertussen zijn eerste meters met de F300 gereden. De Ier toonde zich na afloop tevreden vooral omdat de problemen die eerder bij de auto geconstateerd werden uitbleven.