scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Budweiser nieuwe sponsor voor Williams

Gepubliceerd op 16 juli 2003 door Martin Zoon

Vandaag werd bij monde van teambaas Frank Williams bevestigd dat het Amerikaanse biermerk Budweiser vanaf de aanstaande Grand Prix sponsor zal zijn van het BMW-Williams F1-team. Het logo zal de airbox van de FW25, alsmede de racepakken van de coureurs gaan sieren, waarvoor Williams c.s. over de contractsduur van vijf-en-half jaar, een slordige 50 miljoen Engelse ponden zal mogen ‘beuren’.

Een opzienbare deal derhalve, en niet alleen vanwege de hoogte van het sponsorbedrag. Formule 1 stelt namelijk in Amerika, Budweiser's belangrijkste afzetmarkt, relatief gezien niet veel voor. Echter, een woordvoerder van Anheuser-Busch Inc., producent van Budweiser, geeft aan dat de verwachting is dat Formule 1 in de toekomst in Amerika een belangrijke(r) tak van de autosport zal worden.
“Tevens profiteren we vanaf vrijdag mee van de ‘global radiation’ van Formule 1. Geen enkele sport heeft zo’n mondiaal bereik, kent zo’n hoge kijkdichtheid en heeft zo’n hoge uitzendfrequentie als Formule 1. We zijn blij daar nu eindelijk een onderdeel van te zijn”, aldus Tony Ponturo, Anheuser-Busch’ Marketing Director.
Frank Williams gaf aan dat er een periode van twee maanden aan onderhandelen aan deze overeenkomst is vooraf gegaan. Op de geruchten dat Williams Ferrari heeft afgetroefd in de strijd om de dollars van Anheuser-Busch wilde Williams niet reageren.