scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Prekwalificatie: JOS SNELSTE

Gepubliceerd op 04 juli 2003 door Dennis Visser

Tijdens een sterk door regen beïnvloedde prekwalificatie sessie heeft Jos Verstappen zojuist de snelste tijd laten noteren. De tweede plek was weggelegd voor Justin Wilson.


De tussentijden die leidden tot de eerste plek

De kwalificatiesessie begon om 14.00 uur met de leider in het rijderskampioenschap, Michael Schumacher. De baan was nog behoorlijk nat, en bij de eerste coureurs die volgden vielen er nog de nodige druppels uit de hemel. Maar naarmate de sessie volgde werd het droger en warmer, en werd de baan dus sneller. Onder andere Webber, Heidfeld en Firman profiteerden van de verbeterde omstandigheden en reden de snelste tijd. Jos mocht vervolgens als één-na-laatste de baan op, en was daarbij maar liefst 2,6 seconden sneller dan Firman die in zijn snelle ronde een aantal fouten had gemaakt. De run van Jos was echter foutloos en snel, zodat ook Justin Wilson niet meer bij Jos' tijd kon komen. Wilson bleef uiteindelijk op de tweede plek op 1 tiende van Jos steken.



Morgen begint de kwalificatiesessie die de startopstelling voor de race zal bepalen dus niet met de Minardi's, maar zullen Justin Wilson en Jos Verstappen de kwalificatiesessie afsluiten. Een ideale situatie om een zo goed mogelijke startplek te kunnen bemachtigen dus. En met een beetje regen aan het begin van de kwalificatiesessie morgen...

Later vandaag uiteraard het commentaar van Jos.