scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tyrrell heeft de eerste meters met de nieuwe 026 er...

Gepubliceerd op 01 februari 1998 door Verstappen Info Page

Tyrrell heeft de eerste meters met de nieuwe 026 er op zitten. Toranosuke Takagi gaf afgelopen donderdag de nieuwe auto zijn vuurdoop op een koud en vochtig Silverstone. De Japanner reed 18 ronden zonder noemenswaardige problemen. Tijdens de test was de auto voorzien van de X-wings die we ook dit jaar tijdens een aantal Grand Prix op de auto kunnen verwachten.

Zowel Takagi als het team waren goed te spreken over de test. "Ik denk dat dit een goede eerste test is geweest voor de auto", aldus Takagi. "Er waren nagenoeg geen problemen, afgezien van een klein foutje in de software dat tijdens de lunchpauze verholpen kon worden. De nieuwe Zetec-R V10 motor voelt goed aan, het is echt een grote sprong naar voren ten opzichte van de V8. Ik weet dat er nog meer in zit wat wel zal blijken bij de tests in Barcelona als we meer kilometers gemaakt hebben." aldus de Japanner.

Ook ontwerper Harvey Postlethwaite was positief over de test. "De bedoeling van deze test was het testen van de mechanische en electrische basisfuncties van de auto. We hebben een paar kleinigheidjes ontdekt die we in de werkplaats zullen verhelpen. Verder lijkt alles goed te werken alhoewel het nu nog te vroeg is om een uitspraak te doen over de mogelijkheden van de auto".

Net als de meeste teams zal ook Tyrrell volgende week naar Barcelona afreizen waar het serieuze testwerk zal beginnen voor het team uit Ockham.