Tweede zaterdagtraining: Panis handhaaft zich

Gepubliceerd op 28 juni 2003 door Martin Zoon

In deel twee van de zaterdagtraining werd de tijd van Olivier Panis, geklokt in het eerste deel van de training, door niemand verbeterd. De snelste tijd van deze sessie werd neergezet door Ralf Schumacher in zijn Williams. Juan Pablo Montoya en David Coulthard kropen weliswaar naderbij, maar Panis’ tijd van de vroege ochtend bleef ook voor hen buiten bereik.

Wederom vielen de coureurs op weinig fouten te betrappen. Slechts Rubens Barrichello maakte een minimaal uitstapje in het grind van de Dunlop-kehre en Mark Webber zorgde ervoor dat hij zijn Jaguar moest parkeren aan het begin van het lange rechte eind, na een spin in de laatste bocht.
Ook Jos, die pas 20 minuten na de start van deze sessie naar buiten reed, moest éénmaal vol ‘in de ankers’ aan het einde van het rechte stuk, vlak voor het indraaien van de eerste bocht. Bekwaam hield hij echter zijn PS03 onder controle en kon zijn ronde vervolgen.
Jos, die wederom aan niet meer dan 9 ronden kwam, peuterde 'slechts' een halve seconde van zijn tijd van vanmorgen vroeg af. Werk genoeg aan de winkel dus nog voor Minardi, met het oog op de kwalificatie van vanmiddag. Zeker ook voor de monteurs van Justin Wilson, daar de Brit vlak voor het einde van de sessie zijn 11e ronde moest afbreken vanwege een technisch defect.

Hieronder volgen de tijden van de tweede vrije training, die –voor de goede orde- dus gecombineerd zijn met de tijden van de eerste zaterdagtraining.