scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos gematigd enthousiast

Gepubliceerd op 27 juni 2003 door Bianca Zoon

Zojuist hadden we Jos aan de telefoon, die verslag deed van de eerste dag op de Nürburgring voor de Grand Prix van Europa.
Vanochtend tijdens de test, is er door Minardi optimaal gebruik gemaakt van de gegeven tijd. “Op enig moment hadden we een goede droogweer set-up te pakken, wat met het oog op het mooie weer een goed vooruitzicht gaf. De eerste vrije training hebben we met veel benzine gereden, om de race-omstandigheden zoveel mogelijk na te bootsen.”

De pré-kwalificatie pakte heel anders uit voor het achterste deel van het veld. “Toen Webber op de baan was, regende het al. We kregen snel groen licht om de echte regenbanden te gebruiken. Die hebben we direct onder de auto gedaan en de afstelling van de auto aan de regen aangepast. Hoewel ik op de baan bleef, verliep mijn vliegende ronde niet helemaal naar wens. Er lag vreselijk veel water op de baan en de ronde vergde mijn opperste concentratie.”

Op onze vraag of er rekening gehouden wordt met een natte kwalificatie of race, zei Jos: “In deze contreien is zo´n stortbui heel gebruikelijk, maar we gokken toch op een droge kwalificatie. Ook voor de racedag wordt uitgegaan van droog weer. Daar hebben wij vanochtend veel data voor verzameld. Mocht het toch met bakken de hemel uitkomen, kan het een interessante race worden.”


Jos niet helemaal tevreden over zijn ronde