scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Trulli hoeft zich geen zorgen te maken

Gepubliceerd op 26 juni 2003 door Martin Zoon

De toekomst van Jarno Trulli ligt bij Renault. Althans, als het aan Renault’s teambaas Flavio Briatore ligt.

De afgelopen week kon de Spaanse media geruststellende frasen uit de mond van de flamboyante Italiaan optekenen. “Wat ons betreft is het al dan niet aanblijven van Trulli niet eens aan de orde geweest” verklaarde Briatore. “Jarno is een fantastische coureur en wij moeten ervoor zorgen dat hij volgend seizoen in een goede auto rijdt, zodat we de stijgende lijn van de afgelopen twee jaren kunnen voortzetten”.


Jarno Trulli: nog altijd vast in het ‘Renault-zadel’.

Al kort na de start van dit seizoen werd er gespeculeerd over het aanblijven van Trulli bij Renault. Zijn jongere teamgenoot Fernando Alonso bleek keer op keer de snellere te zijn en met regelmaat was hij betrokken bij een incident waarbij zijn goede positie in de race om zeep geholpen werd. Niet altijd kon Trulli zich daarbij beroepen op de regelmatig met hem meeracende pechduivel. De kille cijfers van het WK spreken na acht races dan ook voor zich: Alonso 34 punten, Trulli 13….
Of Jarno Trulli de geruststellende woorden van zijn teambaas als zodanig mag interpreteren, is dus een gerede vraag. In de Formule 1 is namelijk niets datgene wat het lijkt te zijn. Althans, heel vaak dan.