scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

BAR begint in 2004 met oude wagen

Gepubliceerd op 24 juni 2003 door Dennis Visser

Ferrari krijgt steeds meer navolging van andere teams als het aankomt op het laat introduceren van nieuwe auto's. Al sinds enkele jaren begint Ferrari nieuwe Formule 1-seizoens niet met een nieuwe wagen, maar (deels) met de wagen van het voorgaande seizoen. De reden daarvoor is simpel: de concurrenten zijn met hun nieuwe bolides vaak nog niet op het (betrouwbaarheids)niveau van de oude wagens.

McLaren besloot dit jaar ook te wachten met het introduceren van de opvolger van de MP4-17, de MP4-18, maar kwam tot op heden van een koude kermis thuis. De nieuwe McLaren is tot op heden nog niet ingezet door gebrek aan vertrouwen. McLarens Adrian Newey heeft enkele weken geleden ook toegegeven dat McLaren de impact van het ontwikkelen van een nieuwe wagen en tegelijkertijd het onderhouden van de oude veel meer moeite kost dan verwacht was.

Toch heeft het BAR team wel vertrouwen in de strategie die Ferrari eerder succes bracht: "Aan het einde van dit jaar zullen we een hybride wagen gaan testen. Deze wagen zal de motor, versnellingsbak en achterwielophanging hebben van de 2004-BAR", aldus technisch directeur Geoff Willis. "Dat geeft ons enerzijds meer tijd om voor 2004 een grote stap voorwaarts te maken en anderzijds om het jaar heel betrouwbaar te beginnen. Na de overzeese Grand Prix zullen we dan de compleet nieuwe bolide introduceren."