scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Allan McNish krijgt een weekendje vrij

Gepubliceerd op 21 juni 2003 door Bianca Zoon

Tijdens de vrijdagtests voorafgaande aan de Franse Grand Prix zal de derde Renault niet bestuurd worden Allan McNish. De aimabele Schot zal voor één raceweekend vervangen worden door Renaults tweede testrijder en huidige leider in de Nissan Worldseries Franck Montagny. Op deze manier kan het Franse publiek kennis maken met één van haar grootste racetalenten.

Een aangename verrassing derhalve voor de 25-jarige Fransman, die er van uitging dit seizoen slechts te testen in het beperkte programma rondom de race-weekenden. “Ik ben er erg trots op dat men mij heeft gevraagd om het testwerk te verrichten voorafgaande aan één van de, voor Renault, belangrijkste races van het seizoen. Ik heb dit seizoen al twee races gewonnen op het aangepaste circuit van Magny Cours, dus problemen met het circuit zal ik niet hebben. Eigenlijk kan ik het allemaal nog niet eens geloven” verklaart Montagny op Renault's website.

Franck Montagny is bezig met een uitstekend seizoen in de Nissan World Series, waar ook Enrique Bernoldi en Marc Gene in rijden; maar liefst vijf van de zes races werden door de Fransman gewonnen.
In januari van dit jaar was de aankondiging van Montagny als testrijder voor Renault nog een behoorlijke verrassing. De Franse racewereld was er namelijk van overtuigd dat deze baan voorzien was voor de kersverse Formule 3000-kampioen Sebastien Bourdais.