scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Kwalificatie: Ralf Schumacher pakt pole; Jos op 8e startrij

Gepubliceerd op 14 juni 2003 door Martin Zoon

De weergoden maakten het de coureurs vandaag niet gemakkelijk. Werden de trainingssessies nog op een nat circuit afgelegd, de kwalificatie voor de startopstelling van de GP moest men afwerken op een droge baan.

Dat resulteerde in een, ten op zichte van alle trainingen die op nat asfalt werden afgewerkt, compleet ander beeld. Niet de Ferrari’s op hun Bridgestones, maar de Williamsen op het rubber van Michelin staan morgenmiddag op de eerste startrij van de Grote Prijs van Canada.
Eindelijk lukte het Ralf Schumacher om er op zaterdag één perfect rondje uit te persen. Het broertje vàn, die het in het begin van het seizoen bijzonder moeilijk had met het nieuwe kwalificatiesysteem, pakte voor de tweede keer dit seizoen de pole. Het circuit in Canada ligt Ralf kennelijk heel goed, want hier pakte hij in 2001 ook zijn eerste Grand Prix overwinning.

De Minardi´s deden het op het droge helemaal niet slecht. Met name Jos kreeg wederom de handen van zijn team op elkaar. Jos pakte met een perfect rondje de 15e plek op de grid en realiseerde daarmee zijn beste kwalificatie van dit seizoen.
Achter Jos starten morgen niet de minste coureurs. Kimi Raikkonen ging voor de tweede maal dit seizoen in de fout en start vanaf plek 20. Verder staan de twee Jordans achter Jos, teammaat Justin Wilson en de B.A.R. van Jenson Button, die in de laatste sector de chicane miste.