scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari snel in de regen, Minardi presteert uitstekend

Gepubliceerd op 13 juni 2003 door John ter Meer

De eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Canada is zojuist verreden terwijl de regen onophoudelijk naar beneden viel. Tijdens dit soort omstandigheden worden de mannen van de jongens gescheiden en kunnen de coureurs laten zien wat ze echt in hun mars hebben. De Ferrari's deden wat er van hen verwacht werd; een en twee waarbij Rubens Barrichello een volle seconde sneller was dat Michael Schumacher. Maar de Duitser maakte in zijn flying lap een uitstapje.


Jos deed het uitstekend in de regen

Er zijn meer rijders die een reputatie hoog te houden hebben als het gaat om regenrijden. Onze eigen Jos bijvoorbeeld die de Minardi naar een indrukwekkende elfde plaats reed. Tel daarbij op de prestatie van teamgenoot Justin Wilson (dertiende) en Minardi heeft aangetoond te beschikken over uiterst capabele coureurs. In dit soort weersomstandigheden komen de capaciteiten (en tekortkomingen!) van de individuele rijders boven water. En dan blijkt dat Ferrari nog immer de lijst aanvoert, maar Minardi een flinke sprong naar voren maakt.

Jos was dan ook tevreden over zijn flying lap. "Ik heb een mooie, constante ronde kunnen rijden", aldus Jos vanuit de regen. "Zo zie je maar, als de verschillen tussen de auto's wat minder wegen zoals vandaag in de regen, staan we niet meer onderaan het tijdenlijstje. Het heeft gedurende de gehele kwalificatie geregend, dus iedereen reed min of meer onder dezelfde omstandigheden. Vanochtend tijdens de testsessie was het droog en hebben we lekker kunnen werken en afstellen. Alleen tijdens de vrije training begon het te regenen en moest de hele setup veranderd worden."

"Dit is een leuk succesje voor het team", aldus Jos die zich realiseert dat het slechts het weer is dat voor een nivellering gezorgd heeft. Morgen, onder droge omstandigheden wellicht, staan Minardi's misschien wel weer op de plekken die we gewend zijn uit de eerste helft van het seizoen. Maar missschien komt voor Minardi morgen en overmorgen alle zegen letterlijk van boven. Van Jos mag het: "gisteren riep ik nog dat het een zonnig weekend zou worden, maar de voorspellingen zijn nu weer wisselvallig. Laat het maar lekker regenen. Dan heeft Minardi een zonnig weekend!"