scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gisteren heeft het Britse Lola-team een eind gemaakt aan alle...

Gepubliceerd op 06 november 1996 door Jo Vleugels

Gisteren heeft het Britse Lola-team een eind gemaakt aan alle geruchten en maakte haar hernieuwde debuut in de Formule 1 in 1997 bekend. De nieuwe auto zal in februari klaar zijn, vlak voor de seizoenstart in Australie. Sommige van de Lola ingenieurs werken nu al in de Formule 1. Het team wordt gesteund door Mastercard met een 4 jarig sponsorcontract en Brett Trafford, marketing directeur van het Lola F1 team verklaarde dat het totale budget van het team ongeveer 30 miljoen pond sterling bedraagt. Brett Trafford verklaarde verder dat Lola, dat voor het laatst in 1993 in de Formule 1 meedeet, altijd heeft gedacht aan een terugkeer in de Formule 1 omdat dit stabiliteit biedt en omdat de technische ontwikkelingen een positieve uitwerking hebben op de andere race-activiteiten. Lola realiseert zich ook dat de terugkeer moeilijk zal zijn en dat het tijdpad kort is.

Het team zal in het begin gebruik maken van de Ford Cosworth ED V8 klantenmotor maar ze zijn daarnaast aan een 5-jaar durend project met een budget van 10 miljoen pond sterling begonnen om een nieuwe Formule 1 motor te bouwen. Lola deed in 1993 voor het laatst mee in de Formule 1 met de BMS Lola Ferrari. Het team is opgericht in 1958 door de huidige baas Eric Broadley en heeft een lange historie in autoracen. Het team heeft 5 Indy Cars titels op haar naam en is actief geweest in Formule 3000 en Le Mans 24 uurs racen. Lola heeft in de Formule 1 slechts een overwinning op haar naam geschreven in de Italiaanse GP in 1967.

Het team hoopt binnen twee weken tenminste een rijder bekend te maken. Jos Verstappen is een van de mogelijke opties. Het team heeft al eerder interesse getoond in Jos en vlak na de Japanse GP nog is er contact geweest tussen het team en Huub Rothengatter. Andere opties voor Jos (Jordan, Tyrrell, Sauber en Flavio Briattore) staan nog steeds open. We hopen er allemaal op dat Jos' stoeltje bekend kan worden gemaakt voor Speed & Design, dat op 13 november in Utrecht van start gaat.