scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

B.A.R. start 2004 in huidige auto

Gepubliceerd op 07 juni 2003 door Martin Zoon

Gisteren maakte Geoff Willis, B.A.R.’s Technical Director, bekend dat zijn team de eerste Grand Prix’ van het volgend seizoen zal rijden met de huidige B.A.R. 005.

“We willen lering trekken uit de introducties van de nieuwe Ferrari’s en de McLaren’s, nù en in de voorgaande seizoenen” legt Willis uit. “Met het oog op alle logistieke problemen rond de eerste, overzeese GP’s en het gegeven dat juist in de eerste races de betrouwbaarheid van de wagen erg belangrijk is, plannen we de introductie van de nieuwe B.A.R. bij een van de eerste Europese wedstrijden”.


B.A.R. rekt de houdbaarheidsdatum van de B.A.R. 005 een half jaar op.

Of de nieuwe wagen een doorontwikkeling wordt van het huidige, succesvolle ontwerp kon Geoff Willis nog niet aangeven. “De motor zal op een aantal fronten behoorlijk verbeterd worden en ook op het aërodynamische vlak zal er nogal wat veranderen. Of bij deze veranderingen ook een nieuwe type-aanduiding hoort, dat weten we nog niet”.

Het zal verder niemand verbazen dat ook McLaren al heeft aangegeven dat men het volgend jaar zal starten met de, op dit moment nog niet geïntroduceerde, MP4-18.