Enkele weken geleden liet de Europese Unie al weten dat...

Gepubliceerd op 23 januari 1998 door John ter Meer

Enkele weken geleden liet de Europese Unie al weten dat Bernie Ecclestone een aantal brieven tegemoet kon zien over de manier waarop hij het wereldkampioenschap Formule 1 runt. Die brieven zijn nu verstuurd. In het algemeen beschuldigt de Europese Commissie Ecclestone van misbruik van zijn machtspositie, hetgeen verboden is binnen de Europese Unie. In het bijzonder wordt hij 'verdacht' van misbruik van exclusieve TV-contracten, contracten die doorlopen tot het jaar 2010 en het achterstellen van sommige automobiel organisaties. Verder 'bedreigt' Ecclestone enkele landen omdat daar een verbod op tabaksreclame dreigt. De Europese Unie verwacht snel antwoord van Bernie. Wordt vervolgd....

Doordat de Franse Assemblée Nationale waarschijnlijk nieuwe wetgeving aanneemt over de heruitzendingen van TV-beelden komt de Franse Grand Prix mogelijk terug op de kalender. Het zijn geen grote wijzigingen maar de Frans Minister van Sportzaken, Marie-George Buffet, verwacht toch dat: "de voorwaarden zijn geschapen om de Grand Prix van Frankrijk toch te houden."

Williams zet de beste tijden neer tijdens de testritten in Barcelona. Frentzen zette met 1:21.44 gisteren de beste tijd neer, gevolgd door teammaat Jacques Villeneuve met 1:22.99. Alexander Wurz, Damon Hill en Jarno Trulli volgden. Op het circuit van Jerez is Ferrari aan het testen maar Michael Schumacher's auto wordt nog steeds geplaagd door technische problemen en zette een tijd neer van 1:28.638. Irvine zette in een gemodificeerde 1997 auto een tijd neer van 1:24.731.