scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Wheeler en Verstappen in RaceReport 69

Gepubliceerd op 03 juni 2003 door Dennis Visser

De flanerende jetset is al sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden met de Grand Prix van Monaco. Maar ook de Formule 1-coureurs wandelen gedurende zo'n Grand Prix-weekeinde heel wat af. Niet om zich verzekerd te weten van een plekje in de schijnwerpers, maar om het parcours te verkennen. Want dat is in Monaco elke dag weer anders. In RaceReport leggen Jos Verstappen en zijn engineer Greg Wheeler uit hoe ze op het stratencircuit te werk gaan.

Verstappen: "Ik kom meestal om een uur of elf op het circuit. Ik praat uitgebreid met Greg en ga natuurlijk ook naar de monteurs en de auto. Daarna gaan we aan de wandel. Samen met Greg loop ik het circuit rond. Dat is de beste manier om te kijken hoe het circuit erbij ligt. In Monaco was het interessant om te zien hoe Rascasse precies was veranderd en welke delen opnieuw waren geasfalteerd. Ik heb met Greg besproken of we de oplossingen die we destijds hadden bedacht, nu weer konden gebruiken. We hadden het bijvoorbeeld over dempers, veren en bandenspanning."

Greg Wheeler legt uit waarom de wandeling over het circuit zo belangrijk is. "Die baan gaat iedere avond weer open; dan rijden er personenauto's over de baan en lopen er duizenden mensen bij de cafés. Het kan zomaar gebeuren dat je zaterdagochtend een bocht in duikt en er een plas bier ligt." Wil je weten hoe Jos en Greg de Minardi zo afstellen dat zelfs een plas bier geen probleem vormt? Koop dan nu de nieuwe RaceReport, met daarin het complete verhaal, en natuurlijk al het andere nieuws over de Grand Prix van Monaco.