scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Raceverslag Bartus G.

Gepubliceerd op 02 juni 2003 door Marc van Beelen

Verkoos je gisteren het mooie weer boven de race en is er bij de videorecorder wat misgegaan bij het opnemen? Geen nood, Bartus G. doet weer verslag van de jaarlijkse elite Grand Prix in de Column (ook voor als je wel gekeken hebt):

Monaco....smakelozer dan SPA blauw!


Autoracen betekent zo snel mogelijk van start naar finish en onderweg iedereen inhalen die dat proces probeert te verzieken. Schaken betekent nadenken over je strategie en je tegenstander steeds een slag voor zijn. Williams heeft vanmiddag de schaakwedstrijd gewonnen en de racefans waren, zoals altijd in Monaco, de verliezers. Monaco heeft net zo veel met F1-racen vandoen als de snelheidsrecords op de zoutvlakte van Utah, het is een decadente high-tea voor mensen die niet willen kijken maar juist gezien willen worden. De FIA offert een circuit als Spa op maar strijkt wel meesmuilend neer in een glitter-ghetto vol met foute zonnebrillen, autohandelarenhorloges en puissant rijke bootvuchtelingen die lijken te worden gesponsord door badmodefabrikanten. Lekker om naar te kijken, ware het niet dat een zonnige middag werd verbruikt in de hoop dat er naar een race kon worden gekeken. De 20 deelnemers doen nog het meest denken aan een partij diarree die door een veel te nauw darmkanaal onder hoge druk richting het bevrijdende porcelein worden gejaagd. Bah! Deze race wordt niet voor niets gehouden in een prinsDOM(nee, dat soort families verdient geen koninkrijk):



Volgens Chip heeft ook de grootmoefti van het monegaskische prinsdom geen enkel idee waar al die herrie nou voor nodig is...give the man a cigar!


Lees het complete verhaal in de Column