Renault motoren: $ 15 miljoen per stuk

Gepubliceerd op 30 mei 2003 door Martin Zoon

Bij monde van Directeur Sportive Patrick Faure maakte Renault vandaag bekend dat het verwacht om vanaf 2005 in staat te zijn om klantenmotoren te leveren. Het prijskaartje wat aan dit Franse stukje techniek gehangen gaat worden, is wel wat hoger dan dat de FIA voor ogen heeft: Renault verwacht dat haar motoren per stuk voor de lieve som van $ 15 miljoen van eigenaar kunnen verwisselen.

Faure verwacht dat er nog heel wat besproken zal worden waar het de prijs van de motoren betreft. De dreiging van de FIA om de traction control te verbannen indien de motorenleveranciers hun prijzen niet laten zakken, baart hem voorlopig geen zorgen.
“Indien onze klanten een betrouwbare en krachtige motor wensen, dan moeten ze rekening houden met dit bedrag” verklaart Patrick Faure verder. “Voor $ 15 miljoen krijgt men vervolgens niet alleen de motor, maar tegelijkertijd ook een goede relatie met de leverancier. Renault zal graag samenwerken met haar klanten op allerlei gebieden. Zo denken we niet alleen aan het uitwisselen van informatie, maar ook het laten testen van jonge talentvolle coureurs en het uitwisselen van monteurs.”

Naar onze verwachting zal de FIA het zeker waarderen dat Renault bereid is deze extraatjes te verzorgen bovenop hun motorenleveranties. Echter, of Max Mosley c.s. het verschil van $ 5 miljoen daar zomaar tegen kunnen wegstrepen zal de vraag zijn. Het spel van vraag en aanbod tussen de FIA en de motorenbouwers komt in ieder geval lekker op gang.