Nieuwe ‘Mac’ pas op de Nürburgring

Gepubliceerd op 30 mei 2003 door Martin Zoon

Het race-debuut van de nieuwe McLaren-Mercedes valt niet eerder te verwachten dan bij de GP van Europa, zo verklaarde gisteren McLaren’s Technical Director, Adrian Newey. “En dat valt ons toch wel wat tegen” gaf Newey toe. “We moeten stellen dat het ontwikkelen en introduceren van een nieuwe auto en tegelijkertijd racen en testen met de bestaande auto een door ons onderschat proces is geweest.”


Adrian Newey lijkt voorlopig niet al te enthousiast over de ontwikkeling van de MP4-18A.

De afgelopen week testte McLaren de nieuwe MP4-18A op het circuit Paul Ricard. Daar blonk de wagen niet uit in betrouwbaarheid en werd hij pas later in de week een stuk sneller.
Adrian Newey kijkt met gemengde gevoelens terug op die tests. “In het begin hadden we last van een relatief eenvoudig hydraulisch probleem. Het hield ons èchter wel lang van het circuit. Pas de derde dag kwamen we tot wat meer ronden, maar toen was het circuit verlengd om het circuit van Montreal te simuleren. En daarvoor hadden we, zo gaat dat bij een nieuwe auto, weer niet de juiste vleugels bij ons.”

De komende week test het team van McLaren op Barcelona. Daar zal een grote stap in de goede richting gemaakt moeten worden. Ook Newey beseft dat, maar wil de zaak niet teveel op scherp zetten. “Iedereen bij McLaren-Mercedes is er van overtuigd dat de nieuwe auto ons verder naar voren zal brengen” zo sloot de ontwerper af. Het antwoord op de vraag “Wanneer?” moest hij ons echter voorlopig nog schuldig blijven.