Eddie Jordan wil testen op zondag

Gepubliceerd op 26 mei 2003 door Martin Zoon

Eddie Jordan is er voorstander van dat de 2 uur durende vrijdagochtend testsessies verplaatst worden naar de zondag.
In een interview met het Duitse blad ‘Sportauto’ gaf de flamboyante Ier daarvoor als reden op dat de zondag, wat hem betreft, de toeschouwers te weinig aan Formule 1 biedt. “De fans zien op zondag niet meer en niet minder dan de race. Dat is voor mijn gevoel erg weinig voor het geld wat men er voor uit moet trekken” verklaart Jordan. “Wanneer de regels worden aangepast en ieder team dan weer mag trainen op de zondagochtend, kunnen we de vrijdag reserveren om commerciële activiteiten te ontplooien”.


Eddie Jordan: ”Te weinig Formule 1 op de zondag”.

Aan het begin van dit seizoen is de regel ingevoerd dat er op de vrijdagochtend 2 uur extra getest kan worden. De teams die hiervoor hebben gekozen dienen dan wel genoegen te nemen met ‘slechts’ 10 testdagen door het seizoen heen. De regel is gecreëerd om de kleinere teams tegen aanzienlijk lagere kosten te kunnen laten testen.
Of Eddie Jordan’s plan nog mogelijkheden biedt om aan extra testuren te komen, zonder daarvoor weer terug te vallen op de doordeweekse testdagen, wordt uit het interview niet duidelijk.