Kritiek op Coulthard neemt toe

Gepubliceerd op 26 mei 2003 door Bianca Zoon

De kritiek op het optreden van David Coulthard zwelt aan. Verschillende Formule 1 corryfeeën spreken in de media openlijk over het schamele optreden van de Schot, zeker in verhouding tot zijn teamgenoot Kimi Raikkonen.
Hoewel Coulthard er dit jaar nog in slaagde de Australische Grand Prix op zijn naam te zetten, staat hij momenteel 5e op de rijdersklassement, maar liefst 17 punten achter collega Raikkonen.


Laatste jaar bij McLaren?!

Nadat hij enige jaren in de schaduw stond bij zijn voormalige teamgenoot Mika Hakkinen, claimde Coulthard de nummer één positie bij McLaren, toen Hakkinen zijn racestuur aan de wilgen hing. Dat deze positie niet geclaimd kan worden, maar moet worden verdiend, laat Raikkonen zien. Naar algemeen wordt aangenomen krijgt de Fin de honneurs als eerste rijder bij McLaren en staat de positie van Coulthard daar op het spel.

McLaren zou zich al voorzichtig aan het oriënteren zijn op de coureursmarkt. Dat ook Ralf Schumacher geïnteresseerd is in een plekje bij McLaren laat zijn manager Willi Weber ondubbelzinnig weten. Alhoewel Ralf Schumacher er iedere Grand Prix punten wist te scoren, spreekt echter ook zijn optreden van het afgelopen seizoen niet tot de verbeelding. Wellicht is de nationaliteit van Schumacher voor Weber voldoende om hem in de etalage te zetten voor McLaren.