Het rommelt bij Williams

Gepubliceerd op 23 mei 2003 door Bianca Zoon

Koek en ei kunnen we de sfeer bij BMW Williams niet noemen, zeker nu Patrick Head de aanval op Gerhard Berger heeft geopend. Twee weken geleden liet BMW Motorsport directeur Gerhard Berger zich voor de Oostenrijkse televisie ontvallen, dat het de fout van Williams is, dat het team nog geen enkele race heeft gewonnen. Hij gaf daarbij tevens aan, dat er ernstig getwijfeld wordt aan de voortzetting van de samenwerking tussen BMW en Wiliams.

Nu slaat Patrick Head hard terug door de publieke actie van Berger “laag” te noemen. “Ik ben enigszins teleurgesteld in sommige individuen bij BMW, die denken dat ze iets kunnen bereiken door de pers hierin te betrekken. Dat zegt meer over hun eigen gebreken en dat is een beetje zielig”, aldus Head.

Volgens Head moeten we Williams dit seizoen nog niet afschrijven. “We zijn het seizoen slecht begonnen en de kritiek op het chassis was niet van de lucht. Maar we hebben al een groot aantal verbeteringen uitgevoerd. We beschouwen onszelf nog niet als afgeschreven.”
Head is vastbesloten zich in het tweede deel van het seizoen te gaan mengen in de strijd tussen de ‘grote’ drie, Ferrari, McLaren en Renault.


Head bijt van zich af

Volgens Williams coureur Ralf Schumacher moeten wij het niet allemaal zo zwartgallig zien en zal Williams terugkeren op het hoogste niveau. Het is volgens hem nog een kwestie van tijd voordat alles op zijn plaats valt en de eerste overwinning voor Williams dit jaar een feit zal zijn.