McLaren MP4/18 gepresenteerd

Gepubliceerd op 20 mei 2003 door Dennis Visser

Maanden nadat de concurrenten met de 2003-bolides op de proppen kwamen presenteerde het team van McLaren pas vandaag de nieuwe MP4/18. De verwachtingen zijn hooggespannen. Kimi Raikkonen leidt na 6 races nog altijd het rijdersklassement, maar heeft na de introductie van de nieuwe Ferrari F2003-GA, twee races geleden, de voorsprong op Michael Schumacher tot slechts twee punten zien slinken. Vanaf het moment dat de nieuwe McLaren voor het eerst ingezet zal worden tijdens een Grand Prix moet de wagen dus meteen goed presteren, om de voorsprong te handhaven, of tenminste geen grote achterstand te laten ontstaan.


De nieuwe McLaren MP4/18

De MP4/18 wijkt op nogal wat punten af van zijn voorganger. De belangrijkste wijzigingen: de neus is lager en korter, de achterkant is compacter en de compleet nieuwe Mercedes motor (de FO 110M V10) is lager geplaatst waardoor het zwaartepunt van de McLaren lager is komen te liggen.

Wanneer de nieuwe wagen voor het eerst ingezet zal worden houdt het team nog even voor zichzelf: "Wanneer we precies met de MP4/18 zullen racen is nog niet bekend, maar dat zal niet eerder zijn dan wanneer er een naadloze overgang van de MP4/17D naar de nieuwe wagen kan zijn", aldus McLarens Martin Whitmarsh.