Jos: “Het zit ons niet mee!”

Gepubliceerd op 17 mei 2003 door Bianca Zoon

Zojuist hadden wij een teleurgestelde Jos aan de lijn, die vanuit Oostenrijk ons persoonlijk verslag deed van zijn ervaringen tijdens de afgelopen kwalificatie.

“Net nu het gat met de concurrentie kleiner leek te worden, krijgen we te maken met stomme pech. Eerst viel ik vanochtend tijdens de eerste vrije training stil door een electronisch probleem. Moest ik tot overmaat van ramp tijdens de kwalificatie al na één bocht de baan af omdat de vijfde versnelling de geest gaf!”
Dit is zeker zuur nu vele coureurs kleine foutjes maakten en een goede kwalificatiepositie binnen bereik lag.


Jos weer snel terug in pitbox

“Er loopt nu een aanvraag bij de FIA om te auto te mogen repareren. Dat is noodzakelijk, omdat de T-car niet beschikbaar is voor mij, maar door Justin wordt gebruikt. Als de auto gerepareerd wordt, is de kans groot dat ik gewoon vanaf de grid start, omdat een start vanuit de pits hier in Oostenrijk niet gemakkelijk kan.”

Op onze vraag wat zijn strategie voor morgen was, antwoordde hij: “We gingen weg op een twee stops-strategie en hadden dus een redelijke hoeveelheid brandstof aan boord. De Bridgestone banden die wij bij ons hebben, doen het erg goed hier in Oostenrijk. Laten we hopen dat we morgen op wat meer geluk mogen rekenen!”.