Schumacher nipt op pole

Gepubliceerd op 17 mei 2003 door Bianca Zoon

Michael Schumacher start morgen in Spielberg vanaf pole-position. Met een verre van perfect rondje, in de Remus curve had hij moeite de auto strak op de baan te houden, wist hij toch Kimi Raikkonen nipt af te troeven. De Fin moest al veel vroeger de baan op, maar wist zich met zijn ‘oude’ McLaren goed staande te houden op het behoorlijk gladde circuit. Juan Pablo Montoya kon zich richten op de tijd van Raikkonen, maar kwam net iets te kort. Wel was de Colombiaan tevreden, omdat het hele weekend goed ging en het vooruitzicht voor de race goed is, gegeven de hoeveelheid brandstof die Montoya bij zich had.Schumacher weer op pole

Onder de positieve verrassingen kunnen we zeker Nick Heidfeld noemen, die met zijn vijfde plek een prima prestatie neerzette. Zijn teamgenoot Frentzen staat slechts op de 15e plek, maar dat komt hoofdzakelijk door een andere strategie.
Ook Antonio Pizzonia zag zijn goede trainingsarbeid bekroond met een prima 8e plaats op de grid, maar liefst 9 plaatsen voor teamgenoot Webber. Die maakte een flinke uitstap, volgens eigen zeggen veroorzaakt door de rotzooi die Villeneuve eerder op de baan had gegooid.
Villeneuve beet letterlijk en figuurlijk in het stof voor zijn teamgenoot Button, die hij vijf plaatsen voor zich dulden. Daarmee kreeg Villeneuve geen loon naar werken, na zijn sterke optreden in de afgelopen dagen.
Hoewel het met de verschillende strategieën lastig blijft te beoordelen, kunnen we wel gevoeglijk aannemen dat ook Ralf Schumacher en David Coulthard door de mand vielen in deze kwalificatie.
Twee man slaagden er niet in een tijd neer te zetten in deze kwalificatie. De revelatie van het seizoen, Fernando Alonso, kon zijn auto niet op de baan houden en moest zijn gretigheid bekopen met een flinke duik door het grind. Jos Verstappen werd wederom geplaagd door stomme pech, dit maal was het een haperende vijfde versnelling dat roet in het eten gooide. Later persoonlijk commentaar van Jos vanuit Spielberg.