Zoals bekend is wordt morgen de nieuwe Tyrrell 026 gepresenteerd....

Gepubliceerd op 20 januari 1998 door Martin Zoon

Zoals bekend is wordt morgen de nieuwe Tyrrell 026 gepresenteerd. Bij de presentatie is slechts één rijder, Toranosuke Takagi, aanwezig. Jos Verstappen en Tyrrell hopen toch het komend seizoen met elkaar in zee te gaan en de onderhandelingen daarover gaan gewoon door. Budgettair is er echter nog een probleem dus extra sponsorship moet nog aangetrokken worden.

Voor Prost betekent 1998 de start van een nieuw tijdperk. Bij de presentatie van de nieuwe 1998 Prost AP-01 op het circuit de Catalunya bij Barcelona zei Alain Prost dat hij van plan is zo snel mogelijk in de top 4 van F1 teams door te breken. Prost heeft het oude Ligier team omgevormd naar een modern team met 150 in plaats van 68 werknemers, een nieuw hoofdkantoor bij Versailles en met de ambitie om een top team te zijn.

Rijders voor Prost in 1998 zijn uiteraard Olivier Panis en nieuweling Jarno Trulli, die vorig jaar Oliver enkele races verving. De nieuwe technisch directeur voor het team is Bernard Dudot die hiervoor bij Renault verantwoordelijk was voor de F1 motoren afdeling. Verantwoordelijk voor het ontwerp van de geheel nieuwe Prost is de 37 jarige Loïc Bigois. Jean Pierre Boudy is verantwoordelijk voor de krachtbron van de Prost, de Peugeot motor.

De nieuwe Prost heeft een mooiere kleur blauw dat goed combineert met de logo's van de sponsors. Een van de nieuwe sponsors is Agfa, het Belgische bedrijf dat film en fotografische apparatuur produceert. Voordat het team terugkeert naar Magny-Cours, zal Prost enkele testsessies in Barcelona houden.