Ferrari zet toon tijdens prekwalificatie Oostenrijk

Gepubliceerd op 16 mei 2003 door John ter Meer

Tijdens de eerste kwalificatie van de Grote Prijs van Oostenrijk op de A1 Ring hebben de beide Ferrari's de toon gezet door de concurrentie op een halve seconde achterstand te zetten. Michael Schumacher rijdt als enige in de 1.07 en is daarmee de nummer 3, Mark Webber, zestiende van een seconde sneller af. Webber presteert dus opnieuw uitstekend in de kwalificatie.


Ross Brawn mag tevreden zijn met de prestaties van Ferrari

Williams en McLaren komen opnieuw niet in de top 5 voor, BAR met beide auto's wel. Ralf Schumacher haalt zelfs door een spin de finish niet en zal morgen tijdens de kwalificatie als eerste naar buiten moeten. Ook Ralph Firman komt niet helemaal okselfris door de kwalificatie heen. In de laatste bocht komt hij te ruim uit en verliest op de grasstrook de controle over zijn bolide. Door de hoge snelheid haalt hij rondtollend de finish, na eerst hardhandig de boarding te hebben geraakt. Firman heeft weliswaar een geregistreerde tijd, maar weet daarmee alleen Ralf Schumacher achter zich te houden, die helemaal geen tijd heeft neergezet. Door de schade en de grasplaggen op de baan wordt de sessie kortstondig gestopt.


Ralph Firman noteerde een 19e tijd, ondanks zijn crash

Jos rijdt met een 1.10:894 een goede ronde en blijft Justin Wilson voor. Jos zal morgen tijdens de kwalificatie als vierde naar buiten moeten.