Greg Wheeler en Jos openhartig in RaceReport

Gepubliceerd op 06 mei 2003 door Dennis Visser

Vanaf morgen is hij weer verkrijgbaar: de nieuwe RaceReport met alles over de Grand Prix van Spanje. In dit nummer vind je het eerste deel van een vierdelige serie waarin RaceReport achter de schermen meekijkt bij het team van Minardi. Hoofdrolspeler is Greg Wheeler, de engineer van Jos. Wheeler praat openhartig over de problemen van Minardi, maar de Zuid-Afrikaan is optimistisch. "We hebben steeds betere ideeën over hoe we de auto moeten aanpakken en leren iedere race meer, maar op het moment dat we de auto goed kennen zitten we met onze huidige methode van werken al in Japan. En dat is te laat. Al ver voor Japan moet de Minardi een betere auto zijn. En dat gaat lukken."

Als eerste moet er gewerkt worden aan de banden. De Minardi PS03 komt veel tekort op de concurrentie omdat het chassis niet goed afgestemd is op de Bridgestone-banden.

Wheeler: "ik weet dat Bridgestone een prachtig bedrijf is. Ze maken fantastische banden. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet wat voor band wij nodig hebben. En als ik het niet weet, weet Jos het niet en is er helemaal geen mogelijkheid voor Bridgestone om uit te vinden wat voor banden we nodig hebben. En toch proberen ze ons dat wijs te maken."

Ga dus morgen naar de winkel voor RaceReport nummer 67 en lees hoe Jos en Greg samenwerken om van de Minardi een betere auto te maken.