Pizzonia blijft bij Jaguar

Gepubliceerd op 05 mei 2003 door Bianca Zoon

Het Jaguar Team heeft officieel aangekondigd, dat Pizzonia het seizoen bij het team gewoon afmaakt. Jaguar´s David Pitchforth maakte dit nieuws wereldkundig aan persbureau Reuters tijdens de Spaanse Grand Prix, door de recente berichten als ‘een storm in een glas water’ af te doen.
Dit officiële nieuws moet een einde maken aan de periode van wilde speculaties van het mogelijke congé van Pizzonia en zijn vervanging door Alexander Wurz.
Dit weekend kwam er een abrupt einde aan het zeer kortstondige optreden van Pizzonia. In de steek gelaten door zijn launch control, kon hij de ‘aanval’ van Kimi Raikkonen onmogelijk pareren en moesten beiden de race verlaten.
Het blijft gissen waarom het team dit nieuws nu naar buiten brengt, want het optreden van Pizzonia sprak dit weekend nog steeds niet tot de verbeelding.
In de media wordt nu opgemerkt, dat dit een strategische zet van het Jaguar Team is, bedoeld om de rust te doen wederkeren en de onderhandelingen met McLaren en Wurz rustig af te kunnen ronden.
Pizzonia kon echter weer opgelucht ademhalen en de eerste punten van het team, in de wacht gesleept door teamgenoot Mark Webber, vieren.


Pizzonia zit voorlopig goed