scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Volledige eerste startrij voor nieuwe Ferrari

Gepubliceerd op 03 mei 2003 door Dennis Visser

Op het zonnige Circuit de Catalunya in Barcelona heeft Michael Schumacher zojuist de pole position binnengehaald voor de Grand Prix van Spanje. Met de debuterende F2003-GA bleef hij teamgenoot Rubens Barrichello met ruim twee tienden van een seconde voor. De tweede startrij wordt bezet door de Renaults, terwijl Jos Verstappen morgen de race vanaf de 19e plek aanvangt.


Michael Schumacher zet de Ferrari F2003-GA op pole position

Vlak na twee uur vanmiddag was het Justin Wilson die als eerste de baan opging: hij zette gisteren in de prekwalificatie de langzaamste tijd neer. Met een tijd van 1:22.104 bleef hij uiteindelijk Jos Verstappen met ruim een tiende voor. Jos maakte een fout in bocht vier, die hij te hard in ging, met als resultaat dat hij voor het eerst dit jaar in de kwalificatie op de baan is verslagen door Wilson. Toch start Jos de race morgen niet als laatste. Die twijfelachtige eer is namelijk weggelegd voor Kimi Raikkonen. De Fin startte de kwalificatiesessie als dertiende, maar in zijn vliegende ronde verloor Raikkonen de macht over zijn McLaren, en reed hij kortstondig door een grindbak. Met een daardoor opgelopen achterstand van meer dan vier seconden besloot Raikkonen de ronde af te breken en de pitstraat in te rijden. De McLaren-coureur zal morgen als laatste moeten starten.



Antonio Pizzonia, wiens positie bij Jaguar onder grote druk staat, imponeerde met een zestiende startplaats wederom niet. Hij start nog wel voor Giancarlo Fisichella, die in de laatste minuten voor zijn kwalificatieronde nog moest overstappen op de voor Ralph Firman geprepareerde reservewagen. Ook David Coulthard had problemen met zijn racewagen, en wist met de reservewagen de schade nog enigszins beperkt te houden. Hij start de race morgen vanaf de achtste plek. Ronduit goed waren tenslotte de prestaties van Fernando Alonso, Jarno Trulli, Jenson Button en Olivier Panis te noemen, die morgen zullen starten vanaf de derde tot en met de zesde startpositie.


Antonio Pizzonia imponeerde met een zestiende startplaats weer niet

Later vandaag hopen wij nog een reactie van Jos op zijn kwalificatiesessie te kunnen plaatsen.