Michael snelst bij prekwalificatie

Gepubliceerd op 02 mei 2003 door John ter Meer

In de nieuwe F2003 heeft Michael Schumacher zojuist tijdens de prekwalificatie van de Grote Prijs van Spanje orde op zaken gesteld. Jarno Trulli in de Renault en Rubens Barrichello in de andere F2003 wisten nog redelijk in de buurt te blijven van de Duitser. Ook Christiano da Matta van Toyota deed het uitstekend met een vierde plek.

Beide Minardi's eindigden zoals verwacht achterin. Met Jos op plaats negentien, daarmee teamgenoot Justin Wilson achter zich latend; het gat bedroeg in tijd bijna drietiende van een seconde. Het is voorlopig de enige strijd die de coureurs kunnen strijden bij Minardi; proberen in ieder geval je teamgenoot te verslaan. Het uitstapje tijdens de kwalificatie op Imola daargelaten weet Jos tot nu toe het tweegevecht in zijn voordeel te beslissen. Het gat met de rest echter blijft onverwijld groot. Er zit bijna twee seconden tussen Jos en de nummer achttien van de lijst Ralph Firman.

Ook bij McLaren en waarschijnlijk helemaal bij Williams zal men zich zorgen maken over de entree van de nieuwe Ferrari. McLaren weet zich nu ternauwernood in de top 10 te kwalificeren en Juan Pablo Montoya zet met zijn Williams BMW slechts een veertiende tijd op de klokken. Terwijl beide teams zich ten doel hebben gesteld het gat met Ferrari te verkleinen. Het gat wordt misschien wel wat kleiner, maar wordt opgevuld door andere teams zoals Toyota, BAR, Jaguar en Renault. De laatste, in de persoon van Trulli, nadert Schumacher tot op een haar. Het toont aan dat de Formule 1 spannender is dan de voorafgaande jaren. Niet zozeer aan de top, alhoewel McLaren in de WK stand voorlopig (nog) bovenaan staat, maar daarachter. McLaren en Williams moeten zich niet opmaken voor een gevecht met Ferrari, maar krijgen geduchte concurrentie van met name Renault en Toyota.