scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Teambazen bespreken toekomst traction-control

Gepubliceerd op 28 april 2003 door Martin Zoon

Morgen zullen de bazen van alle F1-teams elkaar treffen in een vergadering waar de toekomst van de traction-control besproken wordt. Sommigen zijn er namelijk niet van overtuigd dat het bannen van elektronische hulpmiddelen, zoals de FIA dat per maart 2004 wil invoeren, de competitie binnen de Formule 1 zal bevorderen. Naast de algemene argumenten dat vele miljoenen die gespendeerd zijn aan de ontwikkeling en implementatie van deze systemen zo goed als in rook opgaan en dat er ook weer hoge kosten zijn om alle systemen weer mechanisch te maken, komt McLaren’s Ron Dennis met een nieuw argument.
Dennis, die de F1 al vaker liet kennis maken met originele opvattingen daar waar zíjn of McLaren´s belangen ogenschijnlijk in het geding kwamen, verklaart met stalen gezicht dat het juist de elektronica is, die de goede en minder goede eigenschappen van de coureurs versterken. Het uitbannen van de elektronische hulpmiddelen zou volgens hem het sportieve karakter dus juist verminderen, in plaats van verbeteren.


Ron Dennis, hier in het kielzog van Norbert Haug, is voor het behoud van elektronische hulpmiddelen in de F1.

Een aparte benadering wat ons betreft. Na morgen zullen we vernemen wat de uitkomst is van het overleg, waar natuurlijk ook de wijze waarop controle gaat plaatsvinden op vermeend gebruik van TC of andere verboden systemen, zal worden besproken. Wordt vervolgd, dus.