scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Raikkonen snelste in Mugello

Gepubliceerd op 22 april 2003 door Dennis Visser

Zoals bijna altijd werd er vandaag, de eerste dinsdag na een Grand Prix, weer op diverse circuits getest. Het Engelse Silverstone was de baan die Williams had uitgekozen om te testen. Juan-Pablo Montoya en testcoureur Marc Gene legden daar gezamenlijk 110 ronden af, waarbij Montoya met een tijd van 1:21.170 de snelste van de twee coureurs was.

McLaren, Ferrari, Toyota en Sauber bleven na de Grand Prix op Imola achter in Italië, en testten op het circuit van Mugello. McLaren zette de MP4/17D in, nadat Ron Dennis afgelopen zondag bekend maakte dat het team bij nader inzien in ieder geval tot de Grand Prix van Canada zal wachten met het laten debuteren van de nieuwe MP4/18. Ferrari sprak de wens uit om bij de volgende race met de nieuwe F2003-GA aan de start te verschijnen, en daarom testte Luca Badoer vandaag de betrouwbaarheid van deze wagen. Kampioenschapsleider Raikkonen bleef, voor wat het waard is, de nieuwe Ferrari met een kleine twee tienden van een seconde voor. Alexander Wurz zette de vierde tijd van de dag neer, waarna hij de test afbrak omdat hij zich niet goed voelde.

Terwijl Sauber-coureur Heinz-Harald Frentzen ook aanwezig was in Mugello, hij zette de laatste tijd neer, debuteerde de jonge Zwitser Neel Jani op het circuit van Vairano in de Sauber C22. Aan bochtenwerk kwam hij niet toe, aangezien hij alleen gebruik maakte van het rechte stuk.

Felipe Massa mocht voor Ferrari wel het hele Fiorano-circuit gebruiken, maar legde slechts acht volledige ronden af. Toch wist hij alles bij elkaar ruim 250 kilometer af te leggen.

Williams test morgen verder in Silverstone, terwijl de andere teams in Mugello blijven. Daar zullen dan ook Jaguar en BAR hun opwachting maken.

De officieuze Mugello-tijden van vandaag:

1 Kimi Raikkonen McLaren Mercedes (M) 1:22.805 (71 ronden)
2 Luca Badoer Ferrari (B) 1:22.990 (83)
3 Olivier Panis Toyota (M) 1:23.142 (93)
4 Alexander Wurz McLaren Mercedes (M) 1:23.886 (47)
5 Ricardo Zonta Toyota (M) 1:23.945 (65)
6 Heinz-Harald Frentzen Sauber (B) 1:24.267 (57)