scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos: "Jammer!"

Gepubliceerd op 19 april 2003 door Bianca Zoon

Zojuist spraken we een enigszins teleurgestelde Jos vanuit een wederom zonnig San Marino. Teleurgesteld omdat hij na een aanvankelijk snel eerste deel van zijn ronde de strijd moest opgeven na een te heftige stuurbeweging. Maar minstens zo teleurgesteld over de niet even soepel verlopen voorbereiding op zijn kwalificatie.

“Ik werd in de vrije training geplaagd door een hydraulisch probleem en daarom moest er een nieuwe motor in mijn auto gezet worden. Helaas is er iets mis gegaan bij de benzine-afstelling, waardoor mijn auto een stuk minder snel liep. Het was daarna hard werken om mijn auto op tijd weer in orde te krijgen voor de kwalificatie.”
Dat dit ten koste gaat van een goede voorbereiding en dito concentratie voor de kwalificatie, blijkt wel uit het voortijdige vertrek van het kwalificatiepodium.

De auto van Jos staat nu in het Parc Fermé en het Minardi team heeft een officieel verzoek bij de FIA ingediend om de auto te mogen repareren. Als Minardi toestemming krijgt om aan de auto te werken, gebeurt dit onder het toeziend oog van de FIA officials. Er mag namelijk niets aan de set-up worden veranderd. En dat zou, met het meer dan waarschijnlijke vooruitzicht op regen in San Marino een bijkomende voordeel geweest zijn.
“Mocht blijken dat de auto onherstelbaar is beschadigd en niet in korte tijd te repareren, dan zal ik starten in de T-car. Maar het heeft mijn voorkeur om in mijn eigen wagen te gaan racen, vandaar ons verzoek aan de FIA.”