scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Alonso op het Matje bij Charlie Whiting

Gepubliceerd op 08 april 2003 door Marc van Beelen

Zoals het er nu naar uitziet is Fernando Alonso weer fit voor de komende race in San Marino. De Spanjaard maakte in Brazilië een zware crash mee en moest voor een periode van 12 uur ter observatie worden opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis. De schade valt met dank aan de sterke constructie van de Renault voor Alonso reuze mee. Hij heeft geen botbreuken, alleen wat beurze plekken op zijn linker elleboog, heup en knie en aangezien er geen testwerk in de planning staat heeft Alonso ruim de tijd om te herstellen.

Toch zal hij voorafgaande aan de eerste trainingen in San Marino een bezoek moeten brengen aan doctor Sid Watkins die de coureur al of niet fit zal verklaren. Ook moet Alonso verantwoording afleggen voor zijn crash bij Charlie Whiting want ondanks de vele gele vlaggen reed Fernando op volle snelheid tijdens zijn crash. Voor het inhalen onder geel eerder die race was Alonso al bestraft met een drive-through penalty.

Ook Villeneuve heeft zijn twijfels over het gedrag van Alonso. Hij verwijt niet zozeer de omstandigheden als oorzaak voor de vele crashes maar juist te heldhaftig gedrag van de coureurs op de baan waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. Met name voor de inhaalactie van Alonso onder geel had de Canadees geen goed woord over en noemde dergelijke acties veel gevaarlijker dan de natte omstandigheden.