Vandaag heeft Ferrari haar nieuwe F300 auto voor het wereldkampioenschap...

Gepubliceerd op 07 januari 1998 door Bianca Zoon

Vandaag heeft Ferrari haar nieuwe F300 auto voor het wereldkampioenschap 1998 gepresenteerd in Maranello, naast hun eveneens nieuwe windtunnel. Ferrari claimt dat de F300 geheel nieuw is ontworpen en dat de auto, uiteraard, voldoet aan de nieuwe FIA regels voor 1998. De nieuwe 047 motor heeft een hoger vermogen en de cylinders zijn in een wijdere V hoek geplaatst waardoor de motor iets lager is. Het team maakte vandaag duidelijk dat ze voor de wereldtitel gaan in 1998. Het testen start vrijdag op Fiorano waar Michael Schumacher de premiere zal hebben. Volgende week wordt het testen voortgezet op Jerez waar zowel Michael Schumacher als Eddie Irvine aan de slag zullen gaan.

Michael Schumacher zal niet verder worden vervolgd door de Duitse overheid voor zijn moedwillige poging om Jacques Villeneuve's kans op de wereldtitel af te nemen in de laatste GP van 1997. Op dinsdag werd een onderzoek gestart om te kijken of Michael kon worden vervolgd wegens poging tot doodslag maar vandaag zeiden de aanklagers dat er geen zaak zal komen.

Williams presenteerde vandaag ook zoiets als hun nieuwe auto. In de Pinewood Studio's in Londen werd een copie van hun nieuwe FW20 gepresenteerd in het nieuwe kleurenschema van hoofdsponsor Winfield.