scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

200 Kaarsjes op Jordan's taart

Gepubliceerd op 03 april 2003 door Martin Zoon

De GP van Brazilië zal de 200e Formule 1-race voor Eddie Jordan worden. Ongeacht de uitslag die zijn coureurs Giancarlo Fisichella en Ralph Firman weten te behalen, zal het een feestelijk raceweekend worden in de pitbox van Jordan.

Het team van de flamboyante Ier gaf voor de eerste maal acte de présence in 1991 tijdens de GP van de USA in Phoenix, Arizona. Vier races later werden de eerste WK-punten al binnengehengeld, toen Andrea de Cesaris en Bertrand Gachot respectievelijk 4e en 5e werden in Canada.
Tussen 1991 en heden heeft Eddie Jordan zelf alle 200 races bijgewoond. Natuurlijk vormden de drie GP overwinningen in deze reeks de absolute hoogtepunten. De ‘1-2’ in 1998 op Spa Franchorchamps met Damon Hill en Ralf Schumacher staat daarbij in Jordan´s geheugen gegrift: “Iedere teambaas die eens zijn coureurs op het podium heeft zien staan, kan beamen dat daar een verslavende werking vanuit gaat. Ondanks dat het momenteel allemaal wat minder gaat, kan ik je vertellen dat ik nog iedere dag hunker naar een volgende overwinning.”


Eddie Jordan miste géén van de 200 races

In hun 200 races behaalden Eddie Jordan en zijn team tal van mijlpalen. Het getal van 200 voor het aantal gereden races is daar ‘slechts' één van. Hieronder volgt een korte opsomming van een aantal leuke wetenswaardigheden rond de verjaardag van het Jordan-team.

261 WK-punten reden alle Jordan-coureurs bij elkaar sinds 1991
200 Races waarin Jordan aan de start verscheen
24 Coureurs hebben voor Jordan geraced in de Formule 1
17 Jordan-coureurs ‘scoorden podiums’ voor het team
7 Jordan–coureurs wonnen ooit een Grand Prix in hun carrière
3 Races werden gewonnen door het Jordan-team
2 Jordan-coureurs werden/waren ooit wereldkampioen
2 Pole’s werden bezet door Jordan-coureurs sinds 1991